Manifest en Defensa dels Drets Civils

bandera-de-espana-hd-1902

Manifiesto en Castellano

L’Associació Religiosa Druida Fintan és per definició una associació religiosa i apolítica.

És per això que mai entrarem a validar o reprovar les posicions polítiques dels nostres socis i en extens de la Comunitat de Creients de la qual formem part. La nostra creença religiosa no es troba lligada a una forma única de pensament i no discriminarem o pressionarem als nostres creients obligant-los a seguir unes directrius polítiques que es puguin identificar com a apropiades o inadequades a la nostra concepció religiosa.

Afirmar també, que aquesta llibertat de pensament polític posseeix per a nosaltres una sèrie de línies vermelles que estan clarament delimitades per la Declaració Universal dels Drets Humans (http://www.un.org/es/universal-declaration-human-rights/), proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides a París, el 10 de desembre de 1948 en la seva Resolució 217 A (III), com un ideal comú per a tots els pobles i nacions.

Dit això, davant la situació que viu el poble de Catalunya, del qual formem part, des de la Junta Directiva de l’Associació Religiosa Druida Fintan,

MANIFESTEM

Que les últimes actuacions dutes a terme pel Govern d’Espanya contra les institucions i els representants lliurement triats pel poble de Catalunya, mitjançant una instrumentalització repressiva de la justícia i una vulneració constant dels drets fonamentals mitjançant la privació de llibertats (tant de correspondència, com de pensament, expressió, reunió i manifestació) són, al nostre judici, mesures desmesurades i greus excessos legislatius que traspassen la frontera marcada pels Drets Humans. Drets que tota legalitat democràtica, per sobre de qualsevol altra consideració, hauria de preservar.

És per això que davant el conflicte que té lloc al nostre País, entre el nostre poble i entre els nostres creients, volem posicionar-nos sense ambigüitats, bandejant tot l’obscurantisme que un silenci (que entenem com a covard) pogués provocar.

CREIEM

De manera clara i rotunda en el dret que posseeixen tots els pobles a poder decidir sobre la seva constitució, el seu govern i la seva ordenació depenent o independent de qualsevol altre país o estat. I en contrapartida, amb el deure de tot poder polític demòcrata, a escoltar al seu poble i de deixar-li expressar-se en plena llibertat i seguretat. Sense manifestar opressió, persecució o coerció en relació a aquests Drets que considerem fonamentals.

I ENTENEM

Que el Govern d’Espanya, emparant-se en un cert criteri de legalitat, vulnera actualment
l’anteriorment citada Declaració Universal de Drets Humans. Recollim també en aquest escrit, el parer dels nostres Druides, els quals emparats per l’ancestral Dret de Consell, entenen que han de posicionar-se davant les actituds que consideren injustes i inadequades, sempre en defensa del seu poble, de la terra i dels seus governants escollits.

I és per tots aquests motius que, des del respecte a les lleis emanades pel nostre Parlament, representant de la voluntat popular,

REITEREM

El nostre suport incondicional al dret a decidir del nostre poble i vers totes aquelles persones que en l’exercici honrat de la seva responsabilitat anteposen el seu deure a l’atenció del seu benestar personal. Precisament són els sacrificis els que, segons les nostres creences, fan prosperar la nostra terra. Sigui doncs per ells i les seves famílies el nostre màxim respecte.

I EXHORTEM

A tot el poble a participar, en llibertat, en el referèndum convocat per les nostres institucions de Govern, per deixar sentir la seva veu i la seva voluntat sobirana. Independentment del sentit polític d’aquesta voluntat.

I a tots els nostres creients, en aquests difícils moments, a mantenir-se ferms en les virtuts que ens caracteritzen:

«HONOREU ALS DÉUS I LES DEESSES
NO FEU CAP MAL, RES DESHONRÓS, MAI MÉS.
NODRIU EL CORATGE,
I LA VERITAT EN ELS VOSTRES CORS,
I LA FORÇA EN ELS VOSTRES BRAÇOS
I L’EXACTITUD EN LES VOSTRES PARAULES.»

Tot això, sempre des d’actituds no violentes, preservant la pau i mantenint el nostre somriure i la nostra constància, treballant per la justícia i el benestar del nostre poble.

Junta Directiva
Associació Religiosa Druida Fintan
Vacarisses a 25 de setembre del 2017

1 comentario en “Manifest en Defensa dels Drets Civils

  1. Pingback: Manifiesto en Defensa de los Derechos Civiles | Uidiian siremo Uedan siractamo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s