Comunicat arran els atemptats a Barcelona i Cambrils

bandera-de-espana-hd-1902

Leer Comunicado en Castellano

logo_ARDF

La Junta Directiva de l’Associació Religiosa Druida Fintan, exposa el següent comunicat:

Davant la tragèdia ocorreguda a Barcelona i Cambrils el passat dia 17 d’Agost, l’Associació Religiosa Druida Fintan i la Comunitat de creients que representa, consternats pel dolor de la pèrdua i sumits en la infinita tristesa que provoca la barbàrie, manifesta la seva més enèrgica condemna cap a aquests brutals atemptats. En aquests durs moments, volem transmetre el nostre suport incondicional i la nostra solidaritat amb els familiars de totes les víctimes, amb els ferits i amb els copejats per la tragèdia, posant-nos, com és el nostre deure, al servei de la comunitat i recordant-los en les nostres pregàries.

Considerem que la violència fanàtica que imposa les seves idees mitjançant l’horror no pot ser justificada sota cap Religió, ni tampoc la violència verbal doncs la mateixa, donat que fomenta l’odi i la intransigència, hauria d’estar allunyada de tot concepte i pràctica espiritual.

Considerem també, que massa sovint, els interessos de poder i de dominació de molts éssers despietats, busquen abrigallar-se sota les túniques religioses, intentant buscar una aura de legitimitat a la maldat dels seus actes. Tot això porta a la confusió i posterior manipulació dels mateixos creients, veient-se així immersos dins d’una moral viciada, fanàtica i perversa que es troba allunyada dels veritables fonaments religiosos.

Ens adherim, per tant, al comunicat emès per diverses entitats entre les quals figuren les taules de diàleg interreligiós -Audir- (amb les quals hem col·laborat) en la creença que el combat contra el fonamentalisme, el prejudici religiós i els extremismes és una responsabilitat primordial per a totes les nostres religions.

Des de la nostra Confessió Religiosa Druida, ens mostrem una vegada més en franca oposició amb aquests actes d’horror, aquestes abominacions, que busquen atemorir-nos fins a tal punt que ens facin perdre la nostra capacitat d’enteniment, la nostra bondat, la nostra pietat i el nostre coratge i ens aboquin a la desconfiança i l’enemistat amb els altres pobles de la Terra. Els creients Druídics, seguint la nostra ètica, no hem de caure en això i devem fer gala del nostre compromís, aquell que recitem en totes les nostres cerimònies:

“HONOREU ALS DÉUS I LES DEESSES

NO FEU CAP MAL, RES DESHONRÓS, MAI MÉS.

NUDRIU EL CORATGE,

I LA VERITAT EN ELS VOSTRES CORS,

I LA FORÇA EN ELS VOSTRES BRAÇOS

I L’EXACTITUD EN LES VOSTRES PARAULES.”

I és per aquest motiu que al costat de tota la ciutadania, cridarem alt i fort:

» No tinc Por «

Aquest ha de ser el crit que ens condueixi a la victòria.

llaç-1

Junta Directiva

Associació Religiosa Druida Fintan

Vacarisses a 22 d’agost del 2017

1 comentario en “Comunicat arran els atemptats a Barcelona i Cambrils

  1. Pingback: Comunicado Atentado Barcelona/Cambrils | Uidiian siremo Uedan siractamo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s